Vesijuus

Täida lüngad

Täida lüngad ning abi otsimisel kasuta oma bioloogia õpikut lk 48-53
   0,05 mm      niidid      niitjas      ojades ja jõgedes      paljunemisele      rändeostega      sadu      Suguline paljunemine      suguliselt      veevoolus      vegetatiivselt      viburite   
Vesijuus on hulkrakne rohevetikas. Tema pikki rohelisi juustetaolisi taimeniite võib kohata jahedaveelistes . Ehkki üksikud on väga pikad ja peenikesed, on need vastupidavad isegi tugevale veevoolule. Ühe taimeniidi läbimõõt on alla . Veekogudes on vesijuus hästi nähtav tänu sellele, et tavaliselt kasvab koos vesijuukseid, mis kinnituvad otsapidi veealustele esemetele ja hõljuvad .

Vesijuukse edukale viitab ka tema lopsakas kasv. Ta võib paljuneda nii kui ka . Vegetatiivseks paljunemiseks on kaks erinevat võimalust. Kõige lihtsamaks võib pidada üksiku niidi jagunemist väiksemateks osadeks. Iga tekkinud pisike niidijupike võib sobiva koha leides kinnituda ja anda alguse uuele vesijuuksetaimele. Natuke keerulisem paljunemisviis on . Erinevalt niidijupikestest saavad need omal jõul abil sobivat kasvupaika otsida. on seotud sugurakkude tekke ja päriliku materjali vahetamisega.